Judit
3 °C
7 °C

Vizsgálatot indít a NOB az osztrák vérkonzervek miatt

MTI
2002.04.05. 11:02
Eljárást indít a Salt Lake Cityben kirobbant "vértasak-ügy" miatt a NOB. Erről Jacques Rogge elnök levélben értesítette az Osztrák Olimpiai Bizottságot.
Az alpesi ország sífutóinak szálláshelyén a februári téli játékok után vérkonzerveket, valamint -transzfúziós kellékeket találtak, s a felmerült doppinggyanúra az edző és a sportolók úgy reagáltak, hogy csak ibolyántúli sugarakkal kezelt saját vért kaptak vissza az érintettek, ami nem tekinthető tiltott beavatkozásnak. A NOB állásfoglalása szerint viszont minden vérrel történő manipuláció dopping.
Walter Mayer edzőt azzal gyanúsítják, hogy átömlesztéssel serkentette a versenyzők vértermelését.
A tréner kijelentette: több szakértővel konzultált és tudja, hogy nem követett el semmit, ami sértené az előírásokat, másfelől a doppinggyanút csak akkor szabad nyilvánosságra hozni, ha az A-próba és a sportoló tájékoztatása után a B-teszt is pozitív eredményt hoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?