Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Helsinki rendezheti a 2005-ös atlétikai vb-t

MTI
2002.04.14. 17:35
Csak öt forduló után dőlt el az IAAF tanácsának szavazásán, hogy Helsinki rendezi a 2005-ös szabadtéri világbajnokságot. Az MTI értesülése szerint Budapest az utolsó körig versenyben volt a finn fővárossal és Berlinnel.
Az olimpiai helyszínek kijelöléséhez hasonló rendszerű választáson a legkevesebb szavazatot kapott pályázó mindig búcsúzott. Előfordult, hogy holtverseny alakult ki, ebben az esetben újabb voksolás következett.
Az első fordulóban Moszkva, a másodikban a titkos favoritnak tartott Róma, a harmadikban Brüsszel esett ki. A végső körben Helsinkire 15, Berlinre 7, Budapestre 5 tanácstag szavazott.
- A magyar küldöttség emelt fővel távozhat Nairobiból, mert mindent megtett a pályázat sikeréért - mondta Szalay Péter, a pályázati bizottság főtitkára, a MASZ alelnöke a távirati irodának. - Ezt bizonyítja, hogy az utolsó fordulóig versenyben voltunk a rendezésért. Több szakember szerint is olimpiai szintű prezentációt mutattunk be. Helsinki az 1983-as vb mellett az 1971-es és az 1994-es Európa-bajnokság rendezésével is bizonyította már, hogy jogosan tartják az atlétika Mekkájának.