Történelmi győzelmet aratott a magyar jégkorongválogatott

Index, MTI
2002.04.17. 23:55
Szenzációs győzelmet aratott a magyar válogatott a divízió I-es jégkorong-világbajnokságon a tavaly még A-csoportos Norvégia ellen.

Nagyszerűen kezdett a magyar válogatott: a 2. percben a hátvéd Tőkési emberelőnyből a kékvonalról hatalmas gólt lőtt. Az esélyesebb norvégok óriási iramot diktáltak, a hazaiak olykor csak szabálytalanságok árán tudták megállítani őket. A harmad derekán Dahlström a kapu mögül visszafordulva közelről emelt Szuper hálójába.

A szünet előtt ismét létszámfölénybe került a magyar együttes, és a kiállítás lejártakor Palkovics volt eredményes.

A skandináv gárda a folytatásban is szorongatott, de a hazaiak hősiesen védekeztek, sőt Ocskay emberelőnyben az elé pattanó korongot bevágta. Palkovics növelhette volna a különbséget, de a finn bíró nem adta meg a találatot, mert idő előtt elmozdult a kapu. A játékrész vége felé két magyar játékost is kiállítottak, de a norvégok nem tudtak élni a lehetőséggel.

A harmadik harmadban a vendégek mindent egy lapra feltéve támadtak, de a százszázalékos ziccereiknél Szuper fantasztikus bravúrokat bemutatva őrizte a kétgólos előnyt.

A győzelem révén a jégkorong-válogatott jó eséllyel feljuthat az A-csoportba - ehhez a norvégoknál elvileg gyengébb dánokat és románokat kell legyőzniük. A magyarok pénteken 20 órakor Románia ellen lépnek pályára Székesfehérváron.

Eredmény, 3. forduló:
Magyarország-Norvégia 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)
gólszerzők: Tőkési (2.), Palkovics (18.), Ocskay (29.), illetve Dahlström (9.)

A divízió állása:
1. Dánia 6 pont (30-5), 2. Magyarország 6 (13-2), 3. Norvégia 4 (21-6), 4. Nagy-Britannia 2 (9-11), 5. Románia 0 (5-25), 6. Kína 0 (2-31)