Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Vasas jutott a vízilabda bajnokság döntőjébe

MTI
2002.05.07. 21:52
A Vasas lesz a Honvéd ellenfele a Dreher Kupáért zajló vízilabda-bajnokság vasárnap kezdődő döntőjében, miután a keddi, utolsó összecsapást két góllal nyerte a BVSC ellen a Szőnyi úton.

Pattanásig feszült hangulatban, zsúfolt lelátó előtt kezdődött a fináléba kerülést eldöntő csata. Eleinte a Vasas akarata érvényesült, s a második játékrész kezdetén már 4-1-re vezetett az esélyesebb vendég csapat.

Vincze Balázs ezt követően még szépített ugyan (2-4), de ezután a BVSC több mint 11 percen keresztül nem tudott módosítani az eredményen, pedig ötször(!) játszhatott emberelőnyben és még egy 4 m-est is lőhetett.

Természetesen a Vasas kihasználta ellenfele totális megtorpanását és a harmadik 7 perc közepén már 6-2 volt az állás a javára.

Ekkor mindenki sima vendégsikert könyvelt el, de feltámadt a vasutascsapat és gyors egymásutánban 3 gólt lőtt, egy találatra csökkentve tetemes hátrányát (5-6). A végén azonban hiába védett szenzációsan a hazai kapuban Szécsi, Varga Zs. egy létszámfölényes helyzetet kihasznált, és eldöntötte a továbbjutás sorsát (5-7).

Ezzel kialakult az előzetesen is sokak által megjósolt "álomfinálé" a címvédő Honvéd és a friss KEK-győztes Vasas között. Mindkét együttesben három-három olimpiai bajnok játszik, így várható, hogy a világ talán legszínvonalasabb bajnoki döntője következik.

A Dreher Kupáért zajló bajnokság döntőjének három győzelemig tartó sorozata vasárnap 11 órakor a Kőér utcában kezdődik, a további találkozók dátumai: május 14., 16., és amennyiben szükség van rá, akkor 18. és 19.

Elődöntő:
BVSC-Vasas 5-7 (1-3, 1-2, 2-1, 1-1)
Szőnyi út, 2000 néző, V: Marjay, Kiszely
góldobók: Vincze 2, Szűcs, Petik, Császár 1-1, illetve Madaras, Varga Zs. 2-2, Székely, Mátyás, Steinmetz 1-1