Sára, Márió
-6 °C
2 °C

A Vasas jutott a vízilabda bajnokság döntőjébe

MTI
2002.05.07. 21:52
A Vasas lesz a Honvéd ellenfele a Dreher Kupáért zajló vízilabda-bajnokság vasárnap kezdődő döntőjében, miután a keddi, utolsó összecsapást két góllal nyerte a BVSC ellen a Szőnyi úton.

Pattanásig feszült hangulatban, zsúfolt lelátó előtt kezdődött a fináléba kerülést eldöntő csata. Eleinte a Vasas akarata érvényesült, s a második játékrész kezdetén már 4-1-re vezetett az esélyesebb vendég csapat.

Vincze Balázs ezt követően még szépített ugyan (2-4), de ezután a BVSC több mint 11 percen keresztül nem tudott módosítani az eredményen, pedig ötször(!) játszhatott emberelőnyben és még egy 4 m-est is lőhetett.

Természetesen a Vasas kihasználta ellenfele totális megtorpanását és a harmadik 7 perc közepén már 6-2 volt az állás a javára.

Ekkor mindenki sima vendégsikert könyvelt el, de feltámadt a vasutascsapat és gyors egymásutánban 3 gólt lőtt, egy találatra csökkentve tetemes hátrányát (5-6). A végén azonban hiába védett szenzációsan a hazai kapuban Szécsi, Varga Zs. egy létszámfölényes helyzetet kihasznált, és eldöntötte a továbbjutás sorsát (5-7).

Ezzel kialakult az előzetesen is sokak által megjósolt "álomfinálé" a címvédő Honvéd és a friss KEK-győztes Vasas között. Mindkét együttesben három-három olimpiai bajnok játszik, így várható, hogy a világ talán legszínvonalasabb bajnoki döntője következik.

A Dreher Kupáért zajló bajnokság döntőjének három győzelemig tartó sorozata vasárnap 11 órakor a Kőér utcában kezdődik, a további találkozók dátumai: május 14., 16., és amennyiben szükség van rá, akkor 18. és 19.

Elődöntő:
BVSC-Vasas 5-7 (1-3, 1-2, 2-1, 1-1)
Szőnyi út, 2000 néző, V: Marjay, Kiszely
góldobók: Vincze 2, Szűcs, Petik, Császár 1-1, illetve Madaras, Varga Zs. 2-2, Székely, Mátyás, Steinmetz 1-1

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!