Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sato súlyos balesetet szenvedett

Index
2002.05.12. 16:27
Súlyos balesetet szenvedett Takuma Sato, a Jordan pilótája az Osztrák Nagydíj vasárnapi futamán. A cél egyenes előtti, nagyon éles kanyarban egyelőre ismeretlen okból elszabadult Nick Heidfeld autója, majd prögve, oldalról taláta el a japán versenyző kocsiját. A mentőszemélyzet perceken keresztül küzdött azért, hogy a pilótát ki tudja szabadítani autója roncsai közül.

Satot infúzióra kötve, vákuumágyon szállították korházba. Az első hivatalos jelentések szerint azonban nagyobb volt az ijedtség. A Forma-1 vezető orvosai szerint nincs törés, a japán pilóta "csak" agyrázkódást szenvedett, a combját és az oldalát fájlalja.

A baleset másik szenvedő alanyát Nick Heidfeldet is kórházba szállították, ő is a lábát fájlalja, de komoly baj vele sem történt. A versenyt végül Michael Schumacher nyerte, de csak azért, mert csapattársa, Rubens Barrichello a célvolnal előtt előre engedte. A közönség mindezt füttyel jutalmazta.