Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hol utcabállal, hol késeléssel ünnepeltek a szlovákok

MTI
2002.05.12. 18:26
Egész Szlovákiában megünnepelték a jégkorong-válogatott történetének első világbajnoki aranyérmét: Jan Filc szövetségi kapitány csapata a szombati göteborgi fináléban 4-3-ra győzött az oroszok ellen.

A hősöket a pozsonyi SNP téren több tízezren fogadták, de a környező utcákban is rengetegen voltak. Az eseményen megjelent Rudolf Schuster államfő is. A szlovák együttes a svédországi vb-n mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott: a csoportküzdelmek alatt többször is kikapott, de aztán a negyeddöntőben 0-2-ről fordítva nyert Kanada, majd az elődöntőben hosszabbítás után, büntetőkkel a házigazda ellen.

Nem mindenhol volt felhőtlen az ünneplés. Pozsonyban egy személyt megkéseltek, míg néhány huligán trolibuszt, illetve villamost rongált meg. A felhevült tömeget a rohamrendőrök fékezték meg. A kár 100 ezer koronára tehető.