Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csütörtökön kezdődik a cselgáncs Európa-bajnokság

Index
2002.05.14. 15:57
Csütörtöktől szombatig a szlovéniai Mariborban rendezik meg az 51. felnőtt cselgáncs Európa-bajnokságot. A magyar színeket a férfiak közül heten (Ungvári Miklós, Braun Ákos, Gera Csaba, Hadfi Dániel, Kovács Antal, Szilágyi László és Kosztolánczy György), a nők mezőnyében hárman (Nagy Viktória, Szabó Brigitta és Bejczi Zsuzsa) képviselik. A szakvezetés célkitűzése egy érem és további két pontszerző helyezés megszerzése. Az egyéni viadalt vasárnap csapat Eb követi, amelyen férfi válogatottunk a legjobb négy közé kerülés reményében lép tatamira.

Mivel 2002-ben nem rendeznek világbajnokságot, a felnőtteknek a maribori Eb a legfőbb idei megmérettetés. A férfiak feladata kettős, hiszen ők az egyéni küzdelmek mellett a csapatversenyben is érdekeltek. A válogatás alapját az év első hónapjaiban megrendezett nemzetközi versenyeken elért eredmények képezték.

Huszonnégy év eltelte után az Európai Judo Unió (EJU) úgy döntött, hogy ismét programra tűzi a 15-16 éves korosztály ifjúsági Európa-bajnokságát. A szövetség illetékesei Győrnek ítélték a rendezési jogot: a Rába-parti város Párizst és Bakit megelőzve lett befutó. A választás érdekessége, hogy utoljára, 1978-ban is egy magyar település, Miskolc adhatott otthont a kontinensviadalnak.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) áprilisban, Kairóban megtartott igazgatótanácsi ülésén bejelentették, hogy 2004-ben Budapest rendezheti a junior cselgáncs világbajnokságot. A vb-nek a tervek szerint az újjáépülő Budapest Sportcsarnok ad majd otthont.