Judit
3 °C
7 °C

Schumacher nem költözhet Svájcba

MTI
2002.05.15. 12:06
Mégsem lesz a svájci Wolfhalden lakója a négyszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher, miután a falucska tanácsa nem járult hozzá a tervezett nagyszabású építkezéshez.

- A környezetvédők kifogásai miatt évekig tartó pereskedés kezdődhetne, s ebbe nem szándékozunk belemenni. Tíz változatot tárgyaltam végig a helybéliekkel, de nem jutottunk dűlőre - mondta Peter Münch, a német sztár ügyvédje.

A zöldek azt javasolták a Ferrari pilótájának, hogy az új luxusvilla helyett inkább vegyen egy műemlékházat a környéken.

Schumacher 1.8 millió euróért vásárolt, 15 hektáros birtokán a tervek szerint úszómedence, konditerem és egy istálló is állt volna. Ráadásul a közelben repülőtér is található, amely megkönnyíthette volna számára a közlekedést.

A 33 éves autóversenyző - akinek vagyonát 300 millió dollárra becsülik - elsősorban azért akart áttelepülni a Genfi-tó partján lévő Vufflens-le-Chateau-ból, hogy gyermekei Svájc német nyelvterületén nőjenek fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?