Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A NOB elnöke elvenné Lazutyina érmeit

MTI
2002.05.15. 19:12
NOB megfosztaná Larissza Lazutyinát a februári Salt Lake City-i téli olimpián szerzett összes érmétől, mivel az orosz sífutónő nem csak a játékokon, hanem előtte is doppingolt.

Ezt Jacques Rogge elnök jelentette ki. A 36 éves klasszistól már elvették a 30 km-en nyert aranyát, de ez előtt elért két második helyét megtarthatta. Utóbb viszont kiderült, rajthoz sem állhatott volna az olimpián, mert decemberben is ellenőrizték és két teszt pozitív eredményt hozott.

A cogne-i és a ramsaui Világ Kupa-verseny B-próbájának elemzését két hete fejezték be Lausanne-ban. Az eredmény: Lazutyina mindkét alkalommal a darbepoetin nevű szert használta, akárcsak az ötkarikás játékokon.

A Nemzetközi Sí Szövetség június 3-án tárgyalja Lazutyina ügyét, aki fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), mivel a darbepoetin nem szerepelt az olimpián a tiltott szerek listáján.