Tekla
8 °C
20 °C

Öt pólósra vár fegyelmi vizsgálat

MTI
2002.05.21. 18:46
A vízilabdaszövetség versenybírósága kedden vizsgálatot folytatott a Honvéd-Vasas bajnoki döntő vasárnapi mérkőzésén történtekkel, a medencében lezajlott verekedéssel kapcsolatban: az eset után közvetlenül csere nélkül végleg kiállított négy játékos - Varga Tamás, Varga Zsolt, Mátyás Zoltán (Vasas), Szívós Márton(Honvéd), és a szövetség "utólagos kiterjesztése értelmében" Hesz Máté (Vasas)valamint a Vasas szakosztályigazgatója, s edzője Méhes Jenő, illetve Somossy József ellen fegyelmi eljárást kezdeményez.

Bár formális, de valamennyiük részvételét az MVLSZ rendezvényein felfüggeszti, a Vasast pedig - összegszerűségét illetően később megállapításra kerülő nagyságban - pénzbüntetéssel sújtja.

Az MTI értesülései szerint az I. fokú fegyelmi bizottság szerdán lát munkához, minden érintettet meg fog hallgatni, s hétfőn hírdeti ki döntését.

Martin György, a szövetség elnöke arról tájékoztatta a távirati irodát, hogy másodfokon már gyorsabban születhet ítélet, végül - optimális esetben - akár már a jövő hét végén lezárulhat a sikersportágra súlyos árnyékot vető ügy az elnökség rendkívüli ülésével.