Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vérkonzervekért tiltottak el két osztrák sportorvost

MTI
2002.05.26. 21:01
A NOB utólag két osztrák északi síelőt kizárt a februári Salt Lake City-i téli olimpiáról, edzőjüket, valamint orvosukat pedig eltiltotta a 2006-os és 2010-es ötkarikás játékokon való közreműködéstől.
A szervezet Kuala Lumpurban ülésező végrehajtó bizottsága azért döntött így, mert az alpesi ország sífutóinak szálláshelyén a viadal után doppingolásra utaló vérkonzerveket, valamint transzfúziós kellékeket találtak. A gyanúba keveredett Marc Mayer és Achim Walcher - egyikük sem szerzett érmet a versenyeken -, illetve Walter Mayer tréner és Peter Baumgartl orvos a vádakra úgy reagált, hogy csak ibolyántúli sugarakkal kezelt saját vért kaptak vissza az érintettek, ami nem tekinthető tiltott beavatkozásnak.
A NOB állásfoglalása szerint viszont minden vérrel történő manipuláció dopping, s ezért a büntetéseken kívül szigorú figyelmeztetésben részesítette az Osztrák Olimpiai Bizottságot.