Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

600 ezer dollárba kerül az olimpiai kandidálás

MTI
2002.05.26. 21:23
Több mint félmillió dollárt kell befizetniük a NOB számlájára azoknak a városoknak, amelyek el szeretnék nyerni a 2010-es téli olimpia rendezési jogát. Az ötkarikás játékok történetében először fordul elő, hogy a kandidáló településeknek már a versenybe kerülésért is fizetniük kell. A NOB ettől a lépéstől elsősorban azt várja, hogy megtérülnek a kiválasztási procedúra költségei, de nem titkolja: a komolytalan jelentkezőket is távol szeretné tartani.
Eddig hét város - Bosznia-Hercegovinából Szarajevó, Svájcból Bern, Kínából Harbin, Spanyolországból Jaca, a Koreai Köztársaságból Phjongcshang, Ausztriából Salzburg, Kanadából Vancouver és egy miniállam, Andorra - jelezte, hogy szívesen adna otthont a 2010-es téli játékoknak. A nemzeti olimpiai bizottságoknak péntekig kell eljuttatniuk a pályázatot a NOB-hoz, s az első körben 100 ezer dollárt kell átutalniuk.
A szervezet augusztusban választja ki azokat a jelentkezőket, amelyek harcba szállhatnak a rendezési jog elnyeréséért, a második körbe kerülőknek további 500 ezret kell áldozniuk. A NOB jövő júliusban, Prágában dönt a helyszínről.