Eufrozina, Kende
5 °C
15 °C

Vezet a Detroit az NHL-döntőjében

MTI
2002.06.09. 10:12
Az esélyesebbnek tartott Detroit Red Wings az NHL legidősebb játékosának, a 42 éves orosz Igor Larionovnak a góljával háromszori hosszabbításban nyert a Carolina Hurricanes otthonában a Stanley Kupa-döntőjében, így a négy győzelemig tartó párharcban 2-1-re vezet.

A mérkőzés elején nagy iramot diktáltak a hazaiak, és a cseh Josef Vasicek szép cselsorozat után talált honfitársa, Dominik Hasek kapujába.

A következő játékrész első felében Brett Hull korongot szerzett a támadó zónában, középre adott, és Larionov nem hibázott.

A harmadik harmad közepén Ron Francis pontos passzal ugratta ki Jeff O,Neillt, aki a bal felső sarokba emelt. A Detroit 1:14 perccel a lefújás előtt egyenlített: a liga legjobb hátvédjének választott svéd Nicklas Lidström távolról kapura emelt, Hull belenyúlt a korong útjába, így a lett Arturs Irbe tehetetlennek bizonyult.

Következett a hirtelen halál, de sokat - egészen pontosan 54:47 percet - kellett várni a győztes találatra. Az elcsigázott játékosok között a veterán Larionov volt a legfrissebb, egy védőt, majd Irbét elfektetve emelt a léc alá.

Ez volt az NHL-döntők történetének harmadik leghosszabb összecsapása, míg az orosz csatár 143. playoff-mérkőzésén először talált be túlórában.

A következő mérkőzést magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik a Carolina otthonában.


Eredmény:
Carolina Hurricanes-Detroit Red Wings 2-3 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1) gólszerzők: Vasicek (15.), O,Neill (48.), illetve Larionov (26., 115.), Hull (59.)