Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyarország rendezheti a 2004-es női kézilabda Eb-t

MTI
2002.06.15. 19:04
Az európai szövetség salzburgi kongresszusán született határozat értelmében Magyarország rendezheti a 2004-es női kézilabda Eb-t. A 16 csapatos tornára decemberben kerül majd sor. A mérkőzéseknek az új Budapest Sportcsarnok, Győr, Zalaegerszeg, Szeged és Debrecen ad otthont.
Az EHF - mivel nem érkezett be megfelelő pályázat - tavaly kérte fel a magyar szövetséget, hogy legyen házigazda. Az MKSZ elnöksége, miután beszerezte az összes kötelező - például sportminisztériumi - garanciát, egyhangúlag döntött a kandidálás mellett. A Magyar Televízió biztosítékot adott a közvetítésre.
A torna költségvetése 450 millió forint, ebből az EHF 400 ezer eurót (kb. 100 millió forint) vállal magára. Az Eb kvalifikál a 2005-ös vb-re és a 2006-os kontinensbajnokságra. Az EHF szombaton arról is határozott, hogy a 2004-es férfi Eb-t Szlovéniában rendezik.