Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ketten doppingoltak a Roland Garroson

MTI
2002.07.08. 15:49
A május végi, június eleji francia nyílt teniszbajnokságon elvégzett 128 doppingtesztből kettőnek pozitív lett az eredménye.

Az AFP francia hírügynökségg a Le Monde című lapra hivatkozva arról számolt be, hogy az ügyben egy-egy férfi és női játékos érintett, akiknek a szervezetében lidokain, illetve egyfajta stimuláns nyomaira bukkantak.

Az egyelőre meg nem nevezett teniszezők B-próbát kérhetnek. Amennyiben bebizonyosodik a vétkességük, az esetleges eltiltásuk csak a Franciaországban rendezendő tornákra vonatkozik majd.

A Roland Garrosson eleinte sorsolással választották ki a vizsgálat alanyait, egyesben a nyolcad-, párosban a negyeddöntőtől viszont már mindenki számára kötelező részt venni a teszten. EPO használatát a szakemberek nem kutatták.