Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új főtitkár a kajak-kenu szövetségben

Index
2002.07.09. 17:26
A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnökségének hétfői ülésén Füleky András főtitkár bejelentette, hogy augusztus 1-től a Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztériumban a magyar versenysportért és az utánpótlás nevelésért felelős szakemberként dolgozik tovább.
Az elnökség elfogadta döntését, ugyanakkor a testület sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a tapasztalt sportvezető távozik a szövetségtől. Füleky András huszonkét évig látta el az MKKSZ ügyvezetői, főtitkári feladatait, és emellett tagja a Magyar Olimpiai Bizottságnak, részt vesz a Nemzeti Sportszövetség szakmai irányításában és ügyvezető alelnöki funkciót tölt be az Olimpiai Sportágak Szövetségében. Szakmai múltja - a példátlanul sikeres kajak-kenu, valamint más sportágak területén végzett munkája -, felkészültsége, az egyik legtapasztaltabb magyar sportvezetőként alkalmassá teszi a minisztériumi szintű feladatok ellátására.
Az elnökségi ülésen Schmidt Gábor szakfelügyelőt egyhangú szavazással főtitkárrá választották a 2004. évi athéni olimpiát követő közgyűlésig. Az általa korábban felügyelt utánpótlás-nevelési terület irányítására a közeljövőben pályázatot írnak ki. Schmidt öt éve vesz részt a szövetség munkájában, az utóbbi években Füleky András helyetteseként is dolgozott. A most leköszönő főtitkár még részt vállal az augusztusi sevillai világbajnokság előkészítésében, jelen lesz az Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) szeptemberi madridi kongresszusán, és csak ezt követően vesz búcsút a Magyar Kajak-Kenu Szövetségtől.