Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cipollini visszavonul

MTI
2002.07.10. 10:48
Mario Cipollini bejelentette visszavonulását, mert csapata nem kapott meghívót a világ legjelentősebb profi kerékpárversenyére, a jelenleg 3. szakaszánál tartó Tour de France-ra.

- Nagyon elkeserít, hogy nem lehetek ott a Touron, ezért inkább búcsút intek a sportágnak - mondta az Acqua e Sapone 35 éves sprintere, aki tavaly azért kényszerült távolmaradásra, mert akkor szabadkártyát nem adtak a szervezők istállójának, a Mercatore Unónak.

A 14 év alatt 177 erőpróbán diadalmaskodó olasz klasszis idén hat etapot nyert a Giro d,Italián, pályafutása során pedig 40-nél járt, s csak egyetlen részsiker választotta el honfitársa, Alfredo Binda csúcsától.

Cipollini volt három éve az első 1948 óta, aki három egymást követő szakaszon győzött a Touron. Ebben a szezonban az olasz körversenyen aratott sikerei mellett elsőként végzett a Milánó-San Remo és a belgiumi Gand-Wevelgem viadalon.