Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sportlövészet: Sike második aranyérme

MTI
2002.07.13. 21:19
Sike József aranyérmes lett a férfi futócéllövők 50 m-es 40 vegyes számában a finnországi sportlövő-világbajnokságon. Ugyanebben a versengésben, a juniorok között Laczik Zsolt a második helyen végzett. Két körrel maradt le a győztes lengyel Czapalától.

A magyar versenyző az első 20 lövés során 196 kört lőtt, majd jelentősen javult a teljesítménye: a maximális 200-ból 199-et ért el és ez elegendő volt az első helyhez. Sike csütörtökön az 50 m-es, 30 plusz 30 lövéses számban nem talált legyőzőre.

"Úgy állhattam háromszor dobogóra, hogy előtte vb-n még sohasem volt egyéniben érmem. Most az első sorozatban nem remekeltem, de legalább nem szakadtam le a többiektől. A második húsz lövés előtt megígértem a társaimnak, hogy hibátlanul lövök, de azért a 199 körre is büszke vagyok. Amikor számomra véget ért a verseny, azért kellett izgulnom, hogy senki ne előzzön meg. Szerencsére az ukrán és a szlovák riválisom rontott." - mondta Sike az MTI-nek.