Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elmarad a balatoni öbölátúszás

2002.07.16. 14:48
Nem rendezik meg vasárnap a balatoni "fűzfő-almádi" öbölátúszás, mert a rendőrség nem engedélyezte a rendezvényt. Az esemény szervezője, a Magyar Marathon Klub nem adta be időben engedélyezési kérelmét, így a hatóságnak azt nem áll módjában elbírálni. A Balatoni Vízirendészeti Kapitányságon elmondták, hogy a feltételek ellenőrzésétől a hajózási zárlat elrendeléséig egy háromlépcsős eljárásban minimum 30 napra van szükség, a szervezők azonban már évek óta nem tartják be ezt a határidőt.
A rendőrség ugyanezért nem engedélyezte a Magyar Marathon Klub másik vízi rendezvényét sem, a július 28-ára tervezett Alsóörs-Siófok evezősversenyt. A szervezők képviselője elismerte: késve adták be az engedélyezési kérelmeket, de ezt azzal magyarázta, hogy 30 nappal korábban még nem tudták a tervezett rendezvények pontos időpontját. Az elutasító határozatok ellen fellebbezést nyújtanak be.