Button a BAR Hondát választotta

MTI
2002.07.23. 11:20
Az idei szezonban a Renault-nál szereplő angol Jenson Button kétéves szerződést kötött a BAR-Hondával. A Forma-1-es istálló további két szezonra szóló opciós joggal rendelkezik.
Elképzelhető, hogy Button érkezése miatt a francia Olivier Panis-nak kell távoznia a csapattól, mivel az 1997-es világbajnok kanadai Jacques Villeneuve csütörtökön határozottan állította: ő jövőre is a BAR-nál marad.
A 22 éves angol tehetség 2000-ben mutatkozott be a Forma-1-ben, a Williams pilótájaként 12 pontot szerzett, s 8. lett az összetett versenyben. Tavaly a Benettonnál szerepelt - Hockenheimben 5. volt, és csak a Német GP-n került a legjobb hat közé.
Idén 11 futamon már 11 pontot gyűjtött, ezzel a 7. helyen áll. A Renault azonban jövőre az olasz Jarno Trullira és a tesztpilóta spanyol Fernando Alonsóra számít, ezért Buttonnak új csapatot kellett keresnie.
Az érintett így értékelt: rendkívül érdekes volt az elmúlt néhány hét, hízelgőnek tartottam, hogy többen is érdeklődtek irántam. Számos lehetőség közül választhattam, s remélem, hogy jól döntöttem. Sokáig mérlegeltem a lehetőségeket, s a legjobbnak tűnő ajánlatot fogadtam el. Hiszek abban, hogy a BAR-Hondánál tovább fejlődhetek, s rövidesen megvalósul legnagyobb álmom, a világbajnoki cím!