Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bodrogi hat helyet javított a Touron, Armstrong növelte előnyét

MTI
2002.07.24. 20:19
Michael Boogerd, a Rabobank-csapat 30 éves kerekese hat év után nyert újra szakaszt a Tour de France-on, 1996-ban az Arc-et-Senans és Aix-les-Bains közötti 207 km-es etapon bizonyult a legjobbnak, amikor a sportág mostani legnagyobb klasszisa, Lance Armstrong feladta a viadalt.
Armstrong ezúttal csak néhány kilométerrel a cél előtt indította támadását, így végül meg kellett elégednie a 3. hellyel. A másodikat átengedte a spanyol Carlos Sastre-nak.
Összetettben az amerikai több mint öt percre növelte az előnyét a második Belokival szemben, míg a harmadik Rumsasnak közel hét és fél perc a hátránya.
A verseny magyar indulója, Bodrogi László 23:12 perccel maradt el a győztestől, így az 50. lett, számos klasszist (Zabel, Serrano, Jekimov, Goncsar, Olano) megelőzött.
Bodrogi összetettben hat helyet lépett előre, így jelenleg a 72. helyen áll. Hátránya 1:44:27 óra az éllovas Lance Armstronghoz képest.