Árpád
-2 °C
3 °C

Két ezüstérem a müncheni evezős VK-n

MTI
2002.08.03. 16:07
Tavaly június óta először maradt aranyérem nélkül Világ Kupa-versenyen a magyar evezős-válogatott: a Haller Ákos, Pető Tibor vb-győztes kétpár - amely több mint egy éve "menetrendszerűen" szállította a sikereket - az idei sorozat záró viadalán, Münchenben a második helyen végzett.

A már-már verhetetlennek tartott párost ezúttal mindössze 5 századmásodperc választotta el az elsőségtől, de cseh riválisaik ezen a napon gyorsabbak voltak. A magyar duó azonban így is megismételte 2001-es diadalát, s az összetett pontversenyben újra az élen végzett.

Hallerékhoz hasonlóan a Pető Tímea, Pető Mercedes könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes is ezüstérmet szerzett a bajor városban - bár számukban mindössze négy egység indult -, míg a harmadik magyar finalista, a kétpárban versenyző Kulifai Krisztina, Barz Gitta duó a 6. helyen zárt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?