Ödön
2 °C
11 °C

Börtönben a botrányairól ismert műkorcsolyázónő

MTI
2002.08.09. 10:50
Tíz napra rács mögé kerül Tonya Harding: a botrányairól elhíresült amerikai műkorcsolyázónő ismételten ittasan ült volán mögé.
Az egykori olimpikon áprilisban - szintén alkoholos befolyásoltság alatt - baleset okozott. Elvonókúrára ítélték és azzal a feltétellel nem kapott komolyabb büntetést, hogy két évig nem követhet el szabálysértést.
Harding - aki már befejezte pályafutását - 1994-ben felbujtója volt a legnagyobb vetélytársa, Nancy Kerrigan elleni támadásnak. A lillehammeri téli játékok előtt barátai egy vasrúddal okoztak súlyos sérülést ellenfelének, ezért bűnrészesség miatt három év felfüggesztett szabadságvesztésre, 160 ezer dollár pénzbírságra és 500 óra közmunkára ítélték. Emellett örökre eltiltották az amatőr versenyektől.
Két éve azért kapott háromhónapos börtönbüntetést, mert egy keréktárcsával arcon ütötte barátját. Januárban ki kellett költöznie lakótársával a Washingtonban bérelt házból, ugyanis 4530 dollárral tartozott a tulajdonosnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?