Natália
1 °C
7 °C

Döntőbe jutottak diszkoszvetőink az Eb-n

MTI
2002.08.09. 13:24
Kővágó Zoltán 63.52 méterrel, Fazekas Róbert 63.41-gyel bejutott a diszkoszvetés vasárnapi döntőjébe, Varga Roland viszont búcsúzott.
A világranglista vezető (71.70) Fazekas a bemelegítésnél kétszer is 67 m körül dobott, ehhez képest gyengén, 59.95-tel kezdett. Másodikra azonban teljesítette a 63 méteres selejtező szintet.
- Túlságosan a biztonságra törekedtem, ezért volt rossz az első dobás - mondta. - Másodikra már minden rendben ment. Tudtam volna nagyobbat is dobni, de nem akartam. Jó formában vagyok, most már megkönnyebbültem, mert világversenyen még nem jutottam túl a selejtezőn.
Kővágó 61.37 és egy belépett dobást követően harmadikra 63.52 métert teljesített, ezzel ő is finalista. Az első csoportban szerepelt Varga Roland viszont (62.14) legjobb kiesőként fejezte be a versenyt. A kvalifikációban a spanyol Mario Pestano (65.27) bizonyult a legjobbnak.
Csillag Levente 110 gáton futamában 13.88 mp-cel harmadik lett, összesítésben a 19. helyen zárt és nem került az elődöntőbe.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?