Natália
1 °C
7 °C

Női kézilabda: fölényes magyar győzelem a norvégok ellen

MTI
2002.08.22. 20:19
Az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar női kézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen fölényes győzelmet aratott a világbajnoki második Norvégia ellen Tiszaújvárosban.
A találkozó első 4 percében 4-0-ra elhúzott a magyar csapat, majd ugyanennyi időbe tellett, hogy egyenlítsenek a norvégok (5-5). Negyedóra után újból 4 gólos lett a hazai előny (10-6), s ezt a különbséget sikerült majdnem megőrizni a szünetig.
A folytatásban sem igazán jeleskedtek a védelmek, szinte minden percre jutott egy találat. A vendégek nem tudtak faragni hátrányukból, mert Siti, Farkas, vagy Németh mindig új lendületet adott a hazaiaknak.
Ráadásul a skandinávok fokozatosan elfáradtak, alig veszélyeztették a kaput, így nem kerülhették el a súlyos vereséget.
Magyarország-Norvégia 35-24 (18-15)
Góldobók: Farkas 9, Siti 7, Németh 6, Pádár 5, Kulcsár 3, Kirsner 2, Lőwy, Ferling, Tóth 1-1, illetve Hammerseng 7, Hovind 3, Sorlie, Sandve, Nyhamar, Hilmo, Larsen 2-2, Olsson, Harsaker, Hundvin, Dyhre 1-1.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?