Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb siker a norvégok ellen

MTI
2002.08.23. 20:57
Az Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar női kézilabda-válogatott barátságos mérkőzésen ismét, ezúttal két góllal legyőzte a világbajnoki második Norvégiát Miskolcon.

A csütörtöki 35-24-es siker után Mocsai Lajos szövetségi kapitány ezúttal több fiatalnak is bizalmat szavazott. Talán ennek tudható be, hogy a 20. percig a norvégok rendre egy-két góllal vezettek. Ezt követően viszont Pálinger remek védéseinek, és Farkas találatainak, valamint szép passzainak köszönhetően fordítottak a hazaiak, s a szünetig sikerült elhúzni.

A második félidőben valamelyest visszaesett az iram. A skandinávok nem adták fel, és a 41. percben egyenlítettek (20-20). Mocsai időt kért, és ettől új erőre kapott a magyar csapat.

Az utolsó tíz perc 3 gólos hazai előnnyel indult (27-24), s a továbbra is sziporkázó átlövők - Farkas mellett Brigovácz és Németh játszott ezen a poszton - révén újra sikerült győzni.

Eredmény:
Magyarország-Norvégia 31-29 (17-14)
Góldobók: Farkas 7, Brigovácz, Németh 6-6, Siti 4, Lovász, Lőwy, Görbicz, Kulcsár 2-2, illetve Hovind, Hammerseng 5-5, Sandve, Lunde, Sorlie, Larsen 3-3, Olsson, Harsaker, Dyhre 2-2, Hundvin 1