Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Doppingoláson érték a Forma 3000 bajnokát

MTV
2002.09.12. 17:13
Pozitív eredményt hozott Tomas Enge Forma-3000-es autóversenyző doppingtesztje, a cseh pilótát az augusztus 17-iki Magyar Nagydíjon ellenőrizték, miután futamgyőztes lett.
A 26 éves tehetséget október 1-jén hallgatja meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa. Arról egyelőre nem érkezett hír, hogy Enge mivel bukott meg, s milyen büntetésre számíthat.
Az utolsó, szombati monzai futam előtt, amelyen egyébként indulhat, a 2. helyen áll összetettben, hátránya 1 pont a francia Sébastien Bourdais-val szemben.
Enge tavaly a Prost-csapat pilótájaként már három Forma-1-es futamon is rajthoz állt.
A cseh hírügynökség (CTK) értesülése szerint marihuána nyomaira bukkantak Tomas Enge Forma-3000-es autóversenyző szervezetében.
Az információt senki sem erősítette meg. A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), amely október elsején hallgatja meg a vétkest, egyelőre nem hozta nyilvánosságra, milyen tiltott szert mutatott ki a doppingvizsgálat.