Megalakult az Athén Klub

MTI
2002.09.19. 13:46
A minden érintett által sikeresnek minősített Sydney Klub mintájára létrejött az a nonprofit formában működő alapítvány, amelynek célja: szponzoráló partnereik révén különféle támogatásban részesíteni az athéni olimpiára készülők közül mintegy 75-80 kiválasztottat.

Az Athén Klub megalakulásáról Szalay Balázs, a Párizs-Dakar ralikról ismert sportember, az alapítvány felügyelő bizottságának egyik tagja számolt be, jelezve: folyamatosan "veszik fel" a klubtagokat a sportági szövetségek javaslatai alapján, s várhatóan 2003 végéig alakul ki a teljes névsor.

A sportminisztérium garantálja a szervezet működését, így mindent, amit az alapítvány kap, legyen szó autóról, üdítőről, sörről, készpénzről, azt mindent a sportolók kapnak meg.

Hogy kik lesznek a kedvezményezettek, arról kuratórium dönt, s ebben a magyar sport olyan illusztris egyéniségei, egykori olimpiai bajnokai is helyet kaptak, mint Gyulay Zsolt, Fábián László és Szabó Bence.

Babati Lajos, a MOB titkára az Athén Klub megalakulását bejelentő sajtótájékoztatón leszögezte: a hazai ötkarikás szervezet támogatja a kezdeményezést, jó kapcsolatot kíván kialakítani irányítóival. Ezért aprólékos egyeztetésre kerül sor többek között arról, hogy a szponzorok érdekei soha sehol ne sérüljenek.

Eddig az adidas, a Red Bull, a Gösser és a Gillette sorakozott fel az alapítvány mögé, amelynek egyértelműen megfogalmazott szándéka, hogy ne a toppon lévő, megnyugtató háttérrel rendelkező sztároknak biztosítson újabb kedvezményeket, hanem a kevésbé tehetős olimpikonoknak könnyítse meg az athéni játékok előtt a felkészülést.