Döntőbe jutott a Haller-Pető kettős az evezős vb-n

MTI
2002.09.19. 15:44
A magyar sikerduó a tavaly Luzernben nyújtott teljesítményhez képest kicsit nehezebben biztosította a helyét a legjobb hat között: a középdöntőben harmadik lett, s ez épphogy elég volt a fináléhoz.

- Nagy csatát vívtak a második helyért az angolokkal, s a végén kicsit kiengedtek, mert látták, hogy a többiek már nem veszélyesek rájuk - értékelte a futamot az MTI-nek Kokas Péter csapatvezető.

A középdöntőt a Jones, Hardcastle ausztrál duó nyerte 6:36.40 perccel, Hallerék a brit Welss, Lawson kettős (6:38.44) mögött 6:38.56-tal értek célba.

A szombati döntő résztvevője még az Abbagnale, Berra olasz, a Dolecek, Synek cseh és a Willms, Hajek német egység. A tavalyi vb-n ezüstérmes francia pár meglepetésre nem jutott tovább, így a folytatásban csak a 7-12. helyért küzdhet.

Nem sikerült viszont a bravúr, azaz a fináléba kerülés Székely Viktóriának a sevillai evezős-világbajnokságon: az egypárban induló magyar versenyző csak hatodik lett a középdöntőben, így szombaton a 7-12. helyért szállhat vízre. Székely 8:15.66 perc alatt tette meg a 2000 métert, a futamot a kínai Hsziu Jun-csang nyerte, 7:57.55-tel.