Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szigorú doppingellenőrzések az olimpián

MTI
2002.09.25. 12:23
Erre és több hasonló, fontos újdonságra hívta fel az érintettek figyelmét Kamuti Jenő, amikor a MOB általa vezetett orvosi bizottsága, valamint az hazai ötkarikás szervezet szakmai-tudományos bizottsága egyeztetést tartott. Az EPO-teszt bevezetésével a görög fővárosban is jócskán emelkedik majd doppingvizsgálatok száma.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) nyilvánosságra hozta a tiltott szerek listáját, s teljes doppingellenes kódexét. Ennek egyeztetése után a jövő márciusban tartandó világkonferencián fogadhatják el az ellenőrzések általános, mindenhol és mindenkire nézve kötelező szabályait.

Berkes István főigazgató-főorvosa a Sportkórház rekonstrukciójáról, s a doppingellenőrző laboratórium ezzel párhuzamos kialakításáról adott tájékoztatást, s bejelentette: az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottsága november 27-én kihelyezett ülést tart az intézményben.