Gellei: igazságos döntetlen

MTI
2002.10.13. 22:30
A magyar válogatott szövetségi kapítány igazságosnak, a svédeké igazságtalannak tartja a svéd-magyar EB-selejtező végeredményét.

Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült pontot szerezni Svédországban. Az első félidőt úgy kezdtük, ahogy megálmodtuk, s a gól után is voltak lehetőségeink. A második játékrész nagy részében védekeztünk, a svédek pedig óriási erőfeszítéseket tettek az egyenlítésért, s ez végül sikerült is nekik. Úgy érzem, hogy a két ellentétes félidő után igazságos döntetlen született.

Bízom benne, hogy a játékosok is hasonlóan értékelik a mérkőzést, ugyanis nagyszerű teljesítményt nyújtottak. Amiatt viszont szomorú vagyok, hogy a szurkolók otthon nem láthatták a találkozót.

Elsősorban a remek egyéni teljesítményeknek köszönhető, hogy meglepetést tudtunk okozni A szünet előtt begyűjtött három sárga lap a folytatásban egy kicsit lelassította a játékunkat, hiszen óvatosabbnak kellett lennünk. Összességében azonban kijelenthetem, hogy tisztességesen helytállt a csapat.

Lars Lagerback, a svéd labdarúgó-válogatott egyik szövetségi kapitánya:
Az első 25-30 percben túlságosan passzívak voltunk, több helyezkedési hibát is elkövettek a játékosok. A második félidőben kifejezetten jól futballozott a csapat, úgy gondolom, hogy a helyzetek alapján győzelmet érdemeltünk volna.