Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Az Athén Klub első tagjai

MTI
2002.10.16. 19:51
Az idei világ- és Európa-bajnokságok magyar főszereplői közül három arany-, s két ezüstérmes kiválóság lett az első öt tagja az Athén Klubnak.

A kiválasztottak: a kajakozó világ- és Európa-bajnok Kovács Katalin, Haller Ákos és Pető Tibor vb-első evezősök, Risztov Éva Eb-ezüstérmes úszó és Deák Bárdos Mihály vb-második birkózó.

A klub első összejövetelén fejenként nettó 100-100 ezer forintot, s ugyanilyen értékben szponzorok által felajánlott ajándékot vehettek át.

A klubtagok kiválasztása a sportági szövetségek javaslatai alapján történik, a névsort az olimpiai bajnokokból álló kuratórium hagyja jóvá. A legközelebbi tagfelvétel novemberben lesz.

A kezdeményezés - hasonlóan a korábbi Sydney Klubhoz - az olimpikonok felkészülését igyekszik még zavartalanabbá, komfortosabbá tenni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?