Judit
2 °C
7 °C

Samaranch könyvet írt

MTI
2002.10.28. 16:13
Pierre de Coubertin volt az alapító és én voltam a megújító - ez az egyik fő gondolata annak 439 oldalas emlékiratnak, amelyet Juan Antonio Samaranch, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság korábbi elnöke írt.
A Memorias Olimpicas címet viselő, óriási érdeklődést kiváltó könyvben a spanyol sportdiplomata a NOB elnöki székében eltöltött huszonegy év történetét vetette papírra.
Az ötkarikás szervezet jelenlegi tiszteletbeli elnöke a műben leírja: nagyon büszke az 1992-es barcelonai nyári játékokra, amely minden idők egyik legjobb olimpiája volt. Rendkívül jó döntésnek tartja, hogy a közvetítési jogokat soha nem adták el előfizetéses tévécsatornáknak, így mindenki ingyen követhette figyelemmel a legfontosabb sporteseményeket.
Samaranch nem csak a múltról emlékezett meg, hanem a jövővel is foglalkozott könyvében: utódját, a belga Jacques Roggét alkalmasnak tartja a poszt betöltésére és örül, hogy 2001-ben Moszkvában őt választották meg utódjául.
A 82 éves sportvezető elképzelhetőnek tartja, hogy pár év múlva újabb emlékirattal jelentkezik, amelynek az lenne a címe: Memorias no Olimpicas. Samaranch 1980-tól 2001-ig állt a NOB élén.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?