A Honvéd és a Vasas is simán nyert a vízilabda kupákban

MTI
2002.11.09. 20:22
A papírformának megfelelően gólzáporos mérkőzéseken sima győzelmeket aratott a két legjobb magyar csapat, a Honvéd és a Vasas a vízilabda BL-, illetve a KEK csoportküzdelmeinek második fordulójában. A Szeged a LEN-kupában viszont nagy zakóba futott bele.

A Honvéd számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a mérkőzésnek mindössze egy tétje van: tud-e gólt lőni a máltai együttes. Nos ez nem sikerült, amiért külön dícséret illeti Kiss Gergelyéket, hogy egy ilyen találkozót is komolyan vettek.

A Vasas a gyorsan megszerzett háromgólos előnye birtokában akkor is magabiztosan, időnként jól is játszott, amikor ziccereket és létszámfölényes helyzeteket hibázott. A végén lett fölényes a siker, ami tükrözi a két csapat közötti tudásbeli különbséget. A KEK címvédője ezzel már továbbjutott a legjobb nyolc közé. Vasárnap, az utolsó fordulóban 9.30-tól előbb a német és az ír csapat játszik, majd a Vasas a szlovák kupagyőztes ellen fejezi be a selejtező sorozatát.

A Szeged férfivízilabda-csapata második mérkőzésén hétgólos vereséget szenvedett a LEN kupa hazai környezetben zajló selejtezőjében. A magyar együttes vasárnap az olasz RN Florentiával játszik a továbbjutást jelentő második helyért.

BL, H csoport, Kranj:
Honvéd - Sliema (máltai) 18-0 (5-0, 3-0, 4-0, 6-0)

KEK, A csoport, Budapest:
Vasas - Duisburg (német) 10-3 (3-1, 1-0, 2-1, 4-1)

LEN Kupa-selejtező, H csoport, Szeged
Primorje Rijeka (horvát) - Szeged 10-3 (2-1, 2-1, 2-1, 4-0)