Judit
3 °C
7 °C

Előzetes rangsor készül a 2008-as EB pályázatokról

MTI
2002.11.11. 17:58
A 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság keddhez pontosan egy hónapra esedékes helyszín-kiválasztási procedúrája előtt készül majd egy előzetes rangsor a hét pályázóról: a válogatottak eseményeit felügyelő UEFA-testület tagjai a szemlebizottság jelentése alapján megvitatják és mérlegelik a tapasztaltakat, majd mindegyikük felállítja saját sorrendjét, s ezek a listák kerülnek a végső döntést hozó végrehajtó bizottság elé.

A december 12-i, genfi szavazás módjával kapcsolatban apró korrekciót hajtott végre a vb ahhoz képest, mint amit a múlt pénteki ülése után nyilvánosságra hozott.

Az első körben érintettségük miatt hatan nem voksolhatnak a 14 fős testületből, a nyolc "aktív" résztvevő szavazatait pedig egyszerű többség alapján veszik figyelembe, s így a várakozások szerint három-négy kandidáló már ekkor kiesik. A versenyben maradóknak a folytatásban abszolút többséget kell szerezniük a rendezési jog elnyeréséhez, így innen kezdve minden fordulóban a legkevesebb szavazattal rendelkező pályázó búcsúzik. Ahogy közeledik a végszavazás, úgy természetesen azok a tagok is bekapcsolódhatnak a voksolásba, akik már nem számítanak nemzeti hovatartozásuk szempontjából érdekeltnek.

A 2008-as Eb-rendezésre az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország mellett Ausztria Svájccal, Görögország Törökországgal, Skócia Írországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai - finn, dán, norvég, svéd - négyes van versenyben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?