Hajto már a magyar válogatott ellen sem játszik

MTI
2002.11.27. 16:10
Megromlott a kapcsolata Zbigniew Boniek szövetségi kapitánnyal, ezért Tomasz Hajto többet nem akar pályára lépni a magyarokkal közös Eb-selejtező csoportban szereplő lengyel labdarúgó-válogatottban.

A Schalke 04 harmincéves védője 47-szer játszott címeres mezben, 6 gólt szerzett, s sokáig alapembernek számított, főleg Jerzy Engelnél. A nemrég még sikerkapitánynak számító szakembert azonban a korai vb-búcsú miatt menesztették, s július 8-án kinevezték helyére Bonieket.

Az egykori kiváló játékos jelentősen meg akarja fiatalítani együttesét, ennek a törekvésének egyik áldozatául éppen a rutinos Hajtót szánta. A hátvéd azonban "megelőzte" a lettek elleni 1-0-ás varsói kudarc miatt sokat bírált szövetségi kapitányt.

A játékost 2005-ig köti szerződés a Schalkéhoz, a német élcsapat csütörtökön UEFA Kupa-meccsen éppen Lengyelországban, az előző körben az AC Parmát búcsúztató Wisla Kraków vendégeként lép pályára. A sors szeszélyéből adódóan Hajto együttese az előző körben a Legia Warszawát múlta felül.

A lengyel válogatott legközelebbi Eb-selejtezőjét a magyarokkal játssza március 29-én Varsóban.