Beszólt a Leeds elnöke

MTI
2002.11.27. 16:31
Nem ragaszkodom csökönyösen a posztomhoz, készen állok a lemondásra. De csak akkor távozom, ha úgy érzem, hogy már nem tudok segíteni a csapatnak - jelentette ki Terry Venablest, a Leeds United labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az egykori angol és ausztrál szövetségi kapitányt nem hagyta hidegen a klubelnök Peter Ridsdale hétfői "fenyegetése", aki akkor meglehetősen sarkosan fogalmazott: "Tudom, hogy nehéz a trénerek helyzete, de az egyszerűen elfogadhatatlan, hogy hét hazai mérkőzésünkből ötöt elveszítettünk".

Az idény előtt akár a bajnoki cmre is esélyesnek tartott Leeds United csak a 14. helyen áll a bajnokságban, pedig a nehéz anyagi helyzet ellenére csak Rio Ferdinand és Robbie Keane távozott a nyáron.

Ehhez képest csupán a Manchester United elleni 1-0-ás hazai győzelem okozott osztatlan örömöt a szurkolóknak, akiknek a hangulatát a szeptember 14-i rangadó előtt és után számos kínos kudarc rontotta. Ugyanis olyan, olyan gyenge együttesek is legyőzték Terry Venables csapatát, mint a Sunderland (1-0), Birmingham City (2-1), a Bolton Wanderers (4-2), vagy a Liga Kupában a Sheffield United (2-1). Ráadásul az M.U. elleni találkozót követően a rangadókon sem ment a Leeds Unitednek, kikapott az FC Liverpooltól (1-0), az Evertontól (1-0) és az Arsenaltól (4-1).

Viduka és társai csütörtökön az UEFA Kupa 3. fordulójában javíthatnak mérlegükön, amikor a Málaga vendégeként lépnek pályára.