Keserves Fotex siker a kézilabda BL-ben

MTI
2002.11.30. 18:42
Végig szoros mérkőzésen minimális különbségű győzelmet aratott Athénban, s továbbra is százszázalékos a Veszprém kézilabdacsapata a férfi Bajnokok Ligájában.

A mérkőzés elején a roppant lelkes görögök vezettek minimális különbséggel, majd Sterbik pillanati következtek: egymás után több ziccert hárított, és ennek köszönhetően fordított a magyar bajnok (4-6). Később felváltva estek a találatok. Mindkét csapat játékát a remek védekezés és a kiváló kapusmunka jellemezte.

A második félidőben folytatódott az öldöklő küzdelem, a szívós görögök nem ismertek elveszített labdát. A vendégek egyre idegesebbek lettek, Gált két perces kiállítással sújtották, s ez alatt egyenlített az Athén (42. p: 13-13), de a lélektanilag fontos vezetést nem sikerült megszereznie.

A hajrá is izgalmasan alakult: a Veszprém Dzomba révén egy góllal jobb volt, de az utolsó fél percet végigtámadhatta a Panelliniosz, azonban nem sikerült betalálnia.

Férfi Bajnokok Ligája 4. forduló - A-csoport:
Panelliniosz Athén (görög)-Veszprém 16-17 (8-9)
Gólszerzők: Efsztatiadisz 6, Alvanosz 5, Karibidisz 2, Szamarasz, Turkia, Zarlakutisz 1-1, illetve Dzomba, Lazarov 5-5, Diaz, Jovic, Pásztor 2-2, Perez 1