Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Francia előny a második nap után a Davis Kupában

MTI
2002.11.30. 20:27
Nicolas Escudé és Fabrice Santoro 3 óra 43 perces drámai csatában legyőzte Jevgenyij Kafelnyikovot és Marat Szafint, így a címvédő francia férfi teniszválogatott 2-1-re vezet az orosz együttes ellen a Davis Kupa döntőjében.

A közel 15 ezres közönség elképesztően jó hangulatot varázsolt a Bercy-sportcsarnokba, s a játékosok meg is hálálták ezt. Végig roppant izgalmas és fordulatos küzdelem zajlott a világhírű létesítmény erre az alkalomra kialakított salakpályáján, s némi szerencsével nyertek a hazaiak.

Azután, hogy breakelőnyből elveszítették a harmadik játszmát, a negyedikben is vesztésre álltak Santoróék. De ez sem szegte kedvüket, a szurkolók buzdításától új erőre kaptak, kiharcolták a döntő szett lehetőségét, s éltek azzal, hogy Szafin már nem tudta megismételni pénteki remek játékát, kissé hozzászürkült a nyitó napon sem remeklő Kafelnyikovhoz.

Davis Kupa, döntő:
Párizs: Franciaország-Oroszország 2-1 - állás a 2. nap után
Escudé, Santoro - Kafelnyikov, Szafin 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:4

A vasárnap 13 órakor kezdődő program:
Grosjean-Szafin
Mathieu-Kafelnyikov