Ágnes
-5 °C
2 °C

Mocsai kijelölte Európa-bajnoki keretét

MTI
2002.12.02. 15:58
Mocsai Lajos, a címvédő magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte a pénteken kezdődő dániai Európa-bajnokságra utazó 16 fős csapatát. Célkitűzés az első öt hely valamelyikének megszerzése. Az elnökség ezt díjazza 15, 12, 10, 5 vagy 3 millió forinttal.

Az utazó keret:
Kapusok: Pálinger Katalin (Dunaferr), Sugár Tímea (FTC)

Mezőnyjátékosok: Pigniczki Krisztina, Szrnka Hortenzia (Dunaferr), Mehlmann Ibolya, Görbicz Anita, Lovász Zsuzsanna, Vérten Orsolya (Győr), Németh Helga, Kulcsár Anita (Cornexi), Kirsner Erika, Tóth Tímea, Pádár Ildikó, Farkas Ágnes, Siti Eszter (FTC), Balogh Beatrix (Hypo Niederösterreich)

A szakvezető nehéz helyzetben van, hiszen Kindl Gabriella ujjtörés, Ferling Bernadett hasfal-húzódás miatt nem vehet részt a kontinenstornán, így az utolsó pillanatban Vérten Orsolya kapott meghívót.

- Nem igazán jó szívvel, de elfogadom Kindl döntését, hogy nem utazik. Én talán több rizikót vállaltam volna a helyében - jegyezte meg Mocsai Lajos.

A magyarok az aarhusi D-csoportban pénteken Fehéroroszország, szombaton Szlovénia, vasárnap Csehország ellen lépnek pályára. Valamennyi találkozó 16.30 órakor kezdődik, a Sport1 élőben közvetít.

A kvartettből hárman jutnak a középdöntőbe, az egymás elleni eredményeket magukkal viszik. Ekkor újabb három találkozó következik, mégpedig a C-csoport legjobbjaival. Itt szerepel a világbajnok orosz, a vb-ezüstérmes norvég, valamint a spanyol és német együttes.

Az Eb-aranyérmes "egyenes ágon" biztosítja a helyét a 2004-es athéni olimpia résztvevői között. A jövő évi horvátországi vb-n az oroszok címvédőként már biztosan ott vannak, rajtuk kívül a dániai Eb legjobb három csapata lesz automatikus induló. A többiek rájátszás után kerülhetnek melléjük.

A hétfői elnökségi ülésen megnevezték a 2002-es év legjobbjait: a hölgyeknél Farkas Ágnes, a férfiaknál pedig a bajnok Veszprém magyar állampolgárságú, de jugoszláv válogatott kapusa, Sterbik Árpád végzett az élen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!