Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezüstérmet nyert a Honvéd a Világ Kupán

MTI
2002.12.08. 20:24
Második lett a Honvéd-LNX a férfi párbajtőr csapatok franciaországi Világ Kupa versenyén. A meghívásos viadalon az idei BEK első négy helyezettje, a két ez évi világbajnokkal felálló Chalons-en-Champagne, a házigazda Levallois, a Honvéd és a Carabinieri Roma, valamint Ázsia képviseletében egy szöuli együttes, az amerikai földrészről pedig egy québec-i csapat vett részt.

A torna érdekessége, hogy 15 találatonként járt pont, vagyis 2-0-lal 30 tusnál befejeződhetett egy-egy összecsapás. Az Imre Géza, Kulcsár Krisztián, Boczkó Gábor trió előbb a BEK-győztest, majd a világbajnoki harmadik dél-koreai válogatottal megegyező összeállítású szöuli együttest győzte le a csoportjában. Az elődöntőben azután a rómaiak ellen nyert simán.

Az utolsó, a Levallois elleni találkozóján is nagy esélye volt a sikerre, hiszen 1-0-ás előnyhöz jutott, majd a második szakaszban csupán ráadástalálattal kapott ki, a harmadikban pedig ismét magabiztosan vezetett. Az utolsóként pástra lépő Boczkó azonban nem találta a ritmust, hat tust kapott, miközben egyet sem adott.

Móna István szakosztályigazgató az MTI-nek úgy értékelt, hogy remek hangulatú, élénk érdeklődéssel kísért versenyen a végjátékban bosszantó körülmények között lett második a Honvéd.

Eredmények:
Honvéd - Chalons-en-Champagne (francia) 2-1
Honvéd - Szöul (dél-koreai) 2-1
Honvéd-Carabinieri Roma (olasz) 2-0
Levallois (francia)-Honvéd 2-1