Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négygólos győzelem az olimpiai bajnok ellen

MTI
2002.12.11. 15:30
A vártnál simábban, négy góllal nyert a magyar női vízilabda válogatott a házigazda ausztrálok ellen a perthi Világ Kupa csoportmérkőzéseinek második fordulójában.

Függetlenül attól, hogy Görgényi István alaposan megfiatalította a 26 hónappal ezelőtt Sydneyben olimpiai aranyérmes gárdáját, a házigazda ausztrálok elleni sima siker mindenképpen bravúrnak számít.

Döntő volt, hogy az első két játékrészben Pelle és Primász 2-2 akciógólt lőtt, s közben Sós kitünően védett. A vendéglátók 14-szer játszottak létszámfölényben, de csak három ilyen kínálkozó lehetőséget tudtak kihasználni.

A csoportmérkőzések csütörtöki, harmadik köre dönt arról, hogy ki lesz a szerencsés első, mert a két legjobb pénteken pihenhet, miután egyesen ágon jut a szombati elődöntőbe, míg a 2-3. helyezettek keresztbejátszanak egymással ugyanezért.

A-csoport, 2. forduló:
Magyarország-Ausztrália 7-3 (2-1, 4-1, 1-0, 0-1)
A magyar góldobók: Pelle, Primász 2-2, Valkay Á., Zantleitner, Györe 1-1.

A csoport másik találkozóján:
Egyesült Államok-Kazahsztán 11-1 (4-0, 2-0, 2-0, 3-1)

Az állás: 1. Egyesült Államok 3 (16-6), 2. Magyarország 3 (12-8), 3. Ausztrália 2, 4. Kazahsztán 0.