Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Császári a MOB alelnöke lett

MTI
2002.12.14. 20:13
Részleges tisztújításra került sor a Magyar Olimpiai Bizottság szombati közgyűlésén: Császári Attilát alelnöknek, Bathó Ferencet elnökségi tagnak választották.
A 48 esztendős Császári a hetvenes-nyolcvanas években olimpiai döntős úszó, majd vb-ezüstérmes öttusázó volt, jelenleg a Magyar és az Európai Öttusa Szövetség elnöke, a MOB elnökségének 1996 óta a tagja, az adidas Budapest Kft. marketingigazgatója. Egyedüli jelöltként indult a Baráth Etele lemondása következtében (ő a MeH politikai államtitkára lett, s a sporttörvény értelmében kellett feladnia MOB-pozicióját) megürült helyért, 104 szavazó közül 102 voksolt rá.
A közgyűlés két szavazási körben 4 jelölt közül elnökségi taggá választotta Bathó Ferencet, aki 1995 óta a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke. Az 55 esztendős sportvezető "civilben" a Pénzügyminisztérium főtanácsosa.