Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Újabb csúcsokra készül Ian Thorpe

MTI
2003.01.23. 17:11
Szakemberek újabb világrekordok prognosztizálnak a 20 éves korára 18 úszó világcsúcsot felállító Ian Thorpe remek formájából.

"Tovább fejlődött, erősebb lett, jobban fordul, és fegyelmezettebben versenyez" - nyilatkozta Thorpe-ról Pierre Lafontaine, az ausztrál férficsapat vezetője, a múlt hét végi párizsi és a kedd-szerdai stockholmi rövidpályás Világ Kupa-versenyek után.

A 195 cm-es Thorpe, aki 200, illetve 400 gyorson is remek időt ért el - csupán néhány századdal maradt el a világrekordtól -, jelenleg 106 kg-ot nyom. "Mostanában a korábbinál kevesebbet, körülbelül 20-25 órát úszom hetente, de a szokásos három erőfejlesztés mellé három-három futó- és ökölvívóedzést, valamint két jógatréninget vettem be a programomba "- árulta el feljlődésének kulcsát.

Mostani lelkesedésének, lendületének hátterében többek között az áll, hogy ősszel szakított korábbi edzőjével, Doug Frosttal és jelenleg Tracey Menziesszel készül. Szombaton és vasárnap Berlinben, a VK-sorozat utolsó viadalán az előzetes nevezések szerint 50, 100 és 200 gyorson indul.