Schüttler lesz Agassi ellenfele Melbournben

MTI
2003.01.24. 13:31
Rainer Schüttler lesz a második helyen kiemelt amerikai Andre Agassi ellenfele az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének vasárnapi döntőjében

Roddick kezdte jobban a találkozót, rögtön elnyerte ellenfele adogatását, majd hozta a sajátját, s néhány perc alatt már 2:0-ra vezetett. A kissé idegesnek tűnő Schüttler ezután felvette a játék ritmusát, s egy gyors breakkel kiegyenlített, majd megfordította a játszma állását, s 44 perc alatt szettelőnybe került.

A második "felvonás" ugyanúgy indult, ahogy az első, a folytatás azonban merőben különbözött: a 20 éves amerikai játékos ellenállhatatlanul teniszezett, s pillanatok alatt 4:0-ra elhúzott. Német riválisa erejéből csak a szépítésre futotta, így alig félóra alatt sikerült az egyenlítés.

A harmadik játszma ismét a 26 esztendős német versenyző fölényét hozta: többször is elvette Roddick szerváját, s viszonylag könnyedén került ismét előnybe. A negyedik - s mint később kiderült, utolsó - szettben meglehetősen egyoldalú küzdelmet láthatott a közönség, hiszen az elődöntőben ötórás csatára kényszerült tengerentúli játékos fáradni kezdett, s ez pontatlan ütéseiben is megnyilvánult. Schüttler végig nagy nyomás alatt tartotta riválisát, már a játszma elején előnybe került, s a végjátékban sem hibázott.

Schüttler 1996 óta az első német játékos, aki Grand Slam-torna döntőjébe jutott, hét évvel ezelőtt Michael Stich került a Roland Garros fináléjába.

Eredmény:
férfi egyes, 2. elődöntő:
Schüttler (német, 31.)-Roddick (amerikai, 9.) 7:5, 2:6, 6:3, 6:3