Prosinecki sporhetilapot indít

MTI
2003.02.05. 15:35
Zágrábban szerdán Rekord címmel új sporthetilap jelent meg, a magazin tulajdonosa Robert Prosinecki, a horvátok volt "világjáró", vb-bronzérmes válogatott labdarúgója, jelenleg a szlovén Olimpija Ljubljana játékosa.

"Kávézó, vagy diszkó helyett Prosinecki inkább lapkiadásba fektette tőkéjét, mert edző, menedzser, vagy klubigazgató sem akar lenni" - írta a lapot bemutató cikkében a Vecernji list címu zágrábi újság.

"Mindig is szerettem volna legalább egy napig újságíró lenni, legalább egy igazi nagy interjút készíteni" - írta a 84 oldalas színes hetilap első számában maga a laptulajdonos, aki első cikkében Miroslav Blazevicet, a kiváló edzőt faggatta. A futballista nem volt kíméletes: szóvátett mindent, amit játékoskorában a mestere keze alatt el kellett hallgatnia.

"Szenzációs! Ez volt életem elso interjúja, amit egy labdarúgómnak adtam" - lelkesedett Blazevic. Prosinecki ezt még kiegészítette azzal, hogy: "Ez volt az első és egyben az utolsó interjúm a lapomban, amelyben időnként legfeljebb csak hozzászólok majd futballtémákhoz, de helyt adok volt válogatott társaimnak is, mindenekelott Slaven Bilicnek. Igazán jó kapcsolataim vannak olyan nagy játékosokkal és edzőkkel, mint például Maradona, Cruyff és Ronaldo, s bízom benne, hogy tőlük, róluk is jó írásokat kap az olvasó.

A Rekordot Horvátországon kívül Szlovéniában, Bosznia és Hercegovinában, Németországban, Svájcban és Belgiumban terjesztik, ahol már előfizetőket is toboroz a sportrajongó horvát vendégmunkások között az újdonsült laptulajdonos.