Marad januárban az Australian Open

MTI
2003.02.06. 13:02
Az Ausztrál Tenisz Szövetség elnöke, Geoff Pollard nem enged a nemzetközi szervezet és a játékosok nyomásának, s továbbra is januárban kerül sor az év első Grand Slam-tornájára, a melbourne-i Australian Openre.

- Az általunk megkérdezettek szerint megfelelő időpontban van a viadal, így nincs miért változtatnunk - indokolt Pollard.

A teniszezők ezzel szemben folyamatosan panaszkodnak, hogy túl korán kezdődik, ezért nagyon hosszú a szezon. Ráadásul januárban olyan iszonyatos melegben kell pályára lépniük az ausztrál nyílt bajnokságon, hogy az már az egészségüket is veszélyezteti. Ezért ők márciusra szeretnék "eltolni" a versenyt.

Függetlenül az eddigi vitáktól a jövő hónapban Lausanne-ban tanácskozást tartanak, amelyen megvitatják a Grand Slam-tornák esetleges új időpontjait is.

Pollard nyilatkozatában már kitért erre is:
- Akármilyen döntés születik, a mi versenyünk esetében a kereskedelmi és a közvetítési jogok miatt 2007-ig szó sem lehet változtatásról.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás