Újabb Miller-győzelem az alpesí sí vb-n

MTI
2003.02.12. 16:46
Két századon múlt a kettős amerikai siker férfi óriásműlesiklásban: a győztes Bode Millert és a bronzérmes Erik Schlopy-t így is szinte földöntúli boldogság töltötte el a második futam után.
- Óriási öröm, hogy mindketten dobogóra kerültünk. Régóta vártunk ilyen sikerre. Köszönöm a szurkolók bíztatását, nélkülük valószínűleg nem nyertem volna, hiszen csupán három századdal előztem meg Knausst. A második futamban mindent beleadtam, mert csak a száz százalékos teljesítmény ígért sikert - mondta a 25 éves, kétszeres világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes Bode Miller.
Schlopy az első sorozat után mindössze 23. volt, így minden "emberi számítás" szerint el kellett volna búcsúznia az éremálomtól. Ő azonban nem így tett, a döntő futamban még Millert is 1:01 mp-cel megelőzte, s élete eddigi legnagyobb sikerét ünnepelhette.
- Kedden sokat beszélgettem Bodeval, s ő azt mondta: engedjem el magam. Ezzel próbálkoztam a második futamban, s bejött! Nem volt veszítenivalóm, de így sem tudom megmagyarázni, hogy mitől lettem ilyen gyors - értékelt a tengerentúli meglepetésember.