Botond, Mózes
EUR 385,89 Ft
USD 369,99 Ft
12 °C
29 °C

A csehek másodszor is lemondják a hoki vb rendezését?

MTI
2003.02.18. 11:13
Elképzelhető, hogy létesítménygondok miatt Csehország másodszor is lemond az A-csoporos jégkorong-világbajnokság rendezési jogáról.

Ezt Karel Hrdy kormánybiztos jelentette ki, miután továbbra sincs meg a pénzügyi fedezete a tervek szerint 6 milliárd koronába (46.8 milliárd forint) kerülő multifunkcionális prágai csarnok kivitelezésének. Kezdetben a helyszín kijelölése okozott késést, most pedig a szükséges anyagiak hiánya.

A csehek először a 2003-as vb-nek lettek volna a házigazdái, de a probléma miatt "cseréltek" a 2004-re kijelölt finnekkel, akik így aztán idén lesznek a vendéglátók.

- Hogy jövő áprilisban befejeződjön a beruházás, ahhoz a már elkészült alapozó munkákat kellene folytatni. Ha egy-két héten belül nem lesz pénz, megint szégyenbe kerülünk - mondta Hrdy.

Hozzátette: szeretnének tárgyalni a lettekkel, a 2005-ben esedékes vb rendezőivel egy esetleges újbóli cseréről.

Érdekesség, hogy Csehországban több város pályája is alkalmas vb-mérkőzések lebonyolításához, de úgy pályáztak, hogy Prágában kívánják megrendezni a helyosztókat, s a nemzetközi szövetség ragaszkodik az ígéret betartásához.

Az április 15. és 21. közötti budapesti divízió I-es vb győztese szerepelhet majd a 2004-es A-csoportos viadalon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek