A Szeged Veszprémben is nyerni tudott

MTI
2003.02.22. 20:30
Óriási lépést tett az alapszakasz megnyerése felé a listavezető Szeged, miután szoros csatában - története során először - nyert a címvédő Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I szombati csúcsrangadóján.

A hihetetlenül kemény találkozó elején a Szeged vezetett, a Veszprém pedig mindig egyenlített. A védők munkája és a kapusteljesítmény nem volt dicsérhető, sok gól esett.

A Tisza-partiaknak lehetősége adódott, hogy a szünet előtt elhúzzanak, de a hazaiak - főleg a portugáliai világbajnokság gólkirálya, Perez révén - visszaverték a kísérletet, ráadásul Éles találatával ők jutottak előnyhöz.

Közvetlenül a pihenő előtt Perez belekönyökölt Bajusz arcába, és a világsztár piros lapot kapott.

A második félidőben a védekezésben javult mindkét csapat, a Veszprém eleinte nem érezte meg vezére hiányát. Folytatódott a szoros csata, még emberelőnyben sem lehetett megugrani.

Az utolsó tíz percre aztán elfáradtak a hazaiak, és a Szeged Kotormán jóvoltából begyűjtötte a roppant fontos két pontot.

A Veszprém két év után kapott ki hazai pályán, míg a Szeged most először nyert bajnoki mérkőzést a rivális csarnokában.

Eredmény:
Veszprém-Szeged 25-28 (14-13)
Góldobók: Éles, Perez 5-5, Zsigmond 4, Diaz, Dzomba, Pásztor 3-3, Goluza 2, illetve Kotormán 6, Matic 5, Buday, Eklemovic, Mezei 4-4, Bajusz, Berta 2-2, Laluska 1
piros lap: Perez (30.)

Az élcsoport:
1. Szeged 36 pont/19 mérkőzés
2. Veszprém 33/19
3. Dunaferr 29/18